TAHİNLİ KURABİYE

Benan, Cantuğ ve Emine'nin -Boztepe-'de yaptıkları keyfin fotoğraflarını görünce kıskanmadım değil hani.  Cantuğ, -yiyecek ve içecek- sektörüyle olabildiğince ilgilenen bir mimar adayı arkadaşım. Benan, İngiliz dili ve edebiyatı bölümünde okumakta olan bir kardeşim. Emine, İstanbul Üniversitesi: ulaştırma ve lojistik' den mezun olan bir arkadaşımdır.  Bununla beraber; Benan ile Emine, Cantuğ'un hazırladığı yiyecekleri afiyetle tüketmekle meşguldür ve akabinde resimlerde gördüğünüz -tahinli kurabiye-' yi Cantuğ değil Emine hazırlamıştır.


 -İşte o kurabiyeler-i tatma imkanım olmadı ama nefis olduğunu biliyorum. Emine'yi gördüğümde onun hazırladığı -Tahinli Kurabiye-'nin tarifini alıp, en kısa zamanda buradan yayınlacağım. Görüldüğü üzere bu sefer Cantuğ, Emine'nin hazırladığı kurabiye'yi afiyetle yemektedir


Bu üç arkadaşın üzerinde keyif yaptığı yer: Bartın'ın Amasra ilçesinin Boztepe mevkiidir. Amasra bilindiği üzere son dönemlerde çeşitli şekillerde gündeme gelen, 3000 yıllık bir geçmişe ve olağan üstü bir doğaya sahip, küçük bir ilçedir. Ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.

Benan, Cantuğ ve Emine'nin keyif yaptığı yerde,  önemli iki doğal bitki bulunmaktadır.

-Susam çiçeği- ve -Adaçayı-: Bu bitkilerin ikisinin de kokusu hoş ve görünümleri güzeldir. Biri evlerimizi, bahçelerimizi, parklarımızı, sokaklarımızı süsler ve bulunduğumuz ortamın havasına hoş bir koku verir, diğeri de sağlığımız için son derece önemlidir.

İleride Amasra ile ilgili geniş çaplı bir yazı çalışmam olacaktır.
Benan, Cantuğ ve Emine'ye bu güzel fotoğraflar için teşekkür ediyorum.
Ve bu üç arkadaş Amasra'lıdır.

Şimdilik şahsımın bildiği Tahinli Kurabiye'nin tarifini veriyorum:

Malzemeler:
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı Tozşeker ya da Pudra şekeri
* 200 gr Margarin
* 1 su bardağı tahin
* 1 su bardağı  dövülmüş ceviz ya da badem.
* 1 adet kabartma tozu
* 1 adet yumurta
* 1 poşet şekerli vanilin

Yapılışı:

1: 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı tahini iyice karıştırınız.
2: 1nci maddedeki karışımın üzerine 200 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini, 1 adet kabartma tozunu, 1 adet yumurta sarısını ve 1 poşet şekerli vanilin'i ekleyiniz.
3: 2 nci maddedeki karışıma 4 su bardağı unu eleyip ilave ederek, karışımı hamurlaştırın.
4: Hamuru istediğiniz kalınlığa getirip, dilediğiniz şekli veriniz. (ceviz büyüklüğünde yapılan toplar idealdir, hafif yassılaştırınız ya da istedğiniz şekli veriniz.)
5: Şekil verilen parçaların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta akını sürünüz, daha sonra dövülmüş cevize ya da badem'e batırınız.
6: Parçaları yağlanmış tepsiye diziniz.
7: Son olarak; bir  çay bardağıyla ya da bir çatal yardımıyla şekil veriniz (tercihinize kalmış)
8: 170 C’ fırında 20 dakika pişiriniz. (Uyarı: Fırınınız en az 7 - 8 dakika önceden ısıtılmış olsun.)

Afiyet Olsun :)

1 yorum:

  1. Süper, Amasra'yı ziyaret ettiğimde mutlaka Boztepe'ye gideceğim. Ayrıca çok hoş bir manzara.

    YanıtlaSil

Öfke bir yüktür. Unutmayınız (!)

ShareThis

  © Mutfak Zili by mutfakzili.blogspot.com 2009

Back to TOP